Wednesday, November 25, 2009

Scrisoare catre departari


Draga tu,
M-am obisnuit cu acest tablou,defapt este un autoportret,nimic mai mult.Propria imagine pe un cadru pastelat , usor incruntat dar cu un zambet voios in coltul gurii.Toate acestea pentru a da un sentiment de ambiguitate,ca tu sa nu stii cu adevarat ce simte autorul autoportretului.Este inconjurat de o rama groasa pentru a acunde faptul ca, poate, acesta facea parte dintr-un tablou mult mai mare si mai complex,dar cum timpul isi lasa amprenta pe toate,doar aceasta bucatica se pare ca a mai ramas.Dar nu are rost sa mai zic alte detalii pentru ca le-ai simtit,tu...
Si iar se lasa noaptea si iar te apuca dorul...se pare ca soarele a devenit cel mai bun prieten al tau,te face sa uiti de restul si te acapareaza cu stralucirea lui tomnatica,iar cand ramai singura,in noapte fara el ,incepi sa-ti aduci aminte vag de niste sentimente,dar nici tu nu sti daca mai le simti sau sunt doar amintri...
Ti-au mai ramas cuvinte aruncate pe niste foi si scoase la greu dar care se pare ca au devenit niste usuratice,pentru ca nici ele nu te mai ajuta acum,isi iau zborul usor de pe buzele tale si incep sa zboara in departari uitandu-si tinta si iar dai gres,pentru a cata oara...?!
Stai in coltul tau inconjurata de sol major,re major si la major si nu faci nimic...decat sa asculti niste note puse intr-o dezordine care suna bine si sa te prefaci ca te detasezi de tot.
Caldura adusa intre timp de un oarecare tip te face sa uiti de tot...ce ironic...ce sunt 2 saptamani pe langa 4 luni?Ce sunt 14 zile de toamna pe langa 7 de vara?Te lasa si el si iar te intorci la vechile sentimente...pot sa zic" te intorci" sau mai bine "iti amintesti"??
Afisezi in permanenta o masca pe care ai uitat sa o mai dai jos si ai ramas lipita de ea , numai poti sa o dai jos nici cand vrei,nici cu cine vrei si in permanenta te prefaci chiar si atunci cand nu trebuie,cand trebuie sa fi in starea ta bruta dar ai uitat...ai uitat de tine,ti-ai uitat identitatea,ai uitat de inima ta...mai sti cum se simte acolo inauntru?
Si iar incepi sa scrii in speranta ca poate se va schimba ceva...povesti ipotetice existente doar in mintea ta care ar putea lua o forma...dar da-le odata o forma!!! Adu-le la viata...O mare diferenta intre fapte si vorbe,materilizeaza-ti ideile,materializeaza-te tu...mai poti face asta?
Nu sunt o parte a prezentului,sunt in trecut,acum n saptamani...inafara cadrului,se pare ca o sa ratez sedinta foto de azi...

Yours,
Bobo



Author:you
Season:summer
Location:bus
Time:sunset


No comments:

Post a Comment